06 November 2010

Lawatan guru-guru ke Pusat Bahagia, JAPEM, Jln Pulaie


Rabu, 3/11/2010 - Serombongan guru-guru Sekolah Rendah Dato Mohd Yassin yang diketuai oleh Cikgu Mohd Arpian Bin Hj Yahya Penolong guru besar, telah mengadakan lawatan ke Pusat Bahagia JAPEM di Pulaie. Lawatan kerja tersebut adalah sebahagian daripada kegiatan perkembangan staf sekolah. Tujuan lawatan kerja adalah untuk menimba ilmu pengetahuan, pengalaman mengenai dengan orang-orang berkeperluan khas serta mendedahkan kepada semua guru serta menerapkan sikap positif , pemedulian dan kasih sayang terhadap komuniti di Pusat Bahagia.


Rombongan diberikan taklimat oleh Cikgu Ernawati Binti Haji Mahir, Pengetua Pusat Bahagia mengenai sejarah Pusat Bahagia sejak tahun 1980, peranan, program dan latihan yang disediakan di pusat tersebut. Seterusnya rombongan dibawa kebeberapa bahagian di pusat tersebut seperti ke bahagian kelas belajar membaca, menulis dan mengira, ke bahagian tenunan, ugama, orientasi dan mobility, pertukangan kayu, jahitan dan masakan.


Lawatan kerja berakhir dengan ramah mesra bersama pelajar berkeperluan khas di dewan Pusat Bahagia dan seterusnya menyampaian derma iklas dari guru-guru SRDMY kepada Pusat Bahagia.


No comments:

Our Location